Η My Rafiki, είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί, ως φίλος πέρα από τα σύνορα, εκπαιδευτικές δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης για την ενδυνάμωση και υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπως τα παιδιά της Αφρικής.

Οι νέοι και τα παιδιά αποτελούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην προστασία, στις ευκαιρίες, στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και στην κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη εν γένει.

Σύμφωνα δε με έρευνες οι περιθωριοποιημένοι νέοι είναι πιο επιρρεπείς στο να συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες, όπως οι οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες, καθώς επηρεάζονται σφοδρά από τη φτώχεια, την πείνα, τις διακρίσεις και τη βία.

Η My Rafiki στοχεύει στο να προσφέρει στα παιδιά αυτά τις γνώσεις και  τις δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να μεγαλώσουν με αυτονομία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια και περισσότερες ευκαιρίες για ένα ποιοτικότερο μέλλον τόσο για τα ίδια, όσο και για την κοινότητά τους.

Δεσμεύεται να καλλιεργήσει ανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη και η αλληλεγγύη και να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Η My Rafiki ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2017 με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μια συμβολική επωνυμία που στην αφρικανική διάλεκτο «σουαχίλι» Rafiki σημαίνει φίλος.

Η My Rafiki  ιδρύθηκε από ανθρώπους που γεννήθηκαν και έζησαν σε χώρες της Αφρικής. Μεγαλώνοντας και παίζοντας με τα παιδιά της Αφρικής βίωσαν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες ζωής τους, τις προκλήσεις που καλούνταν να αντιμετωπίσουν και τον αγώνα τους για επιβίωση. Μέσα από αυτά τα βιώματα αναδύθηκε η έντονη ανάγκη να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και καθημερινών προκλήσεων τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και των κοινοτήτων τους.

Η ομάδα της My Rafiki (ιδρυτικά μέλη και εθελοντές) προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά, χωρίς καμία υλική αμοιβή. Η καλύτερη αμοιβή για εμάς το χαμόγελο των παιδιών και η ηθική ικανοποίηση.

Όλα τα παιδιά αξίζει να ονειρεύονται και να χαμογελάνε.

Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της ομάδας της My Rafiki σεβόμενη την συγκατάθεση των συμμετεχόντων.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΑΜΠΑΚΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ). Σπούδασα στην Ελλάδα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Έκανα μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στην «άσκηση για ειδικούς πληθυσμούς». Παρουσίασα εργασίες σε συνέδρια με θέμα το ρόλο των κινήτρων, το ιεραρχικό μοντέλο παρακίνησης στο μάθημα φυσικής αγωγής. Για πολλά χρόνια δούλευα στον ιδιωτικό τομέα στον τομέα φυσικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι εθελοντικά με τις δραστηριότητες της MY RAFIKI και την προώθηση του οράματος της.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΛΙΓΚΟΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ).
Σπούδασα στην Ελλάδα και είμαι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ο.Ε.
Από το 1992 διατηρώ δικό μου λογιστικό γραφείο στην Κυψέλη στην Αθήνα και παράλληλα τα τελευταία χρόνια το γραφείο παρέχει οικονομικές συμβουλές και έχει αναλάβει αφιλοκερδώς τη τήρηση των βιβλίων και τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων της MY RAFIKI.

ΡΟΥΘ ΝΑΜΟΥΙΜΠΟΥΑ

Γεννήθηκα στο μαργαριτάρι της Αφρικής, στη γη της ομορφιάς στην Ουγκάντα.
Μεγάλωσα και σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην ωραιότερη χώρα  του κόσμου την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στον τομέα φυσικής αγωγής. Παράλληλα ασχολούμαι εθελοντικά με τις δραστηριότητες της MY RAFIKI.